Δείτε: Non-responsive view
Website: www.nkspee.gr
Επιστημονική Υπεύθυνη της Σ.Π.Ε.Ε: Εύα Τριανταφυλλίδου (Ψυχολόγος)

Λίγα Λόγια

Στη ΣΠΕΕ παρέχονται ατομικά και ομαδικά προγράμματα παιδιών και ενηλίκων που αντιμετωπίζουν:

Τμήματα Ενηλίκων και Παιδιών

Στη ΣΠΕΕ λειτουργούν τμήματα ενηλίκων και παιδιών με εξειδικευμένους θεραπευτές που παρέχουν έγκυρη διάγνωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων σας.

Επιπλέον λειτουργεί πρωινό πρόγραμμα εκπαίδευσης και απασχόλησης.

Οργανώνονται επιστημονικές ημερίδες ενημέρωσης.

Θεραπείες σε πολυαισθητηριακό περιβάλλον (Snoezelen)

Το Snoezelen είναι ένα Πολυαισθητηριακό Περιβάλλον που στόχο έχει να διεγείρει ή να καταστείλει τις βασικές αισθήσεις χρησιμοποιώντας χρώματα, μουσική, μυρωδιές, εικόνες και διάφορα αντικείμενα αφής. Η λέξη Snoezelen προέρχεται από το συνδυασμό δυο ολλανδικών λέξεων που μεταφράζονται στην αγγλική σαν "sniffing" και "dozing". Η λέξη "dozing" μας δείχνει ότι υπάρχει μια δραστηριότητα χαλάρωσης ενώ η λέξη "sniffing" μας δίνει μια δυναμικότερη πλευρά. Είναι μια έννοια που προσφέρει αισθητηριακή ολοκλήρωση μέσα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον.

Σε μελέτες αναφέρεται ότι στις ψυχικές διαταραχές μειώνει την επιθετικότητα (Bowness et al. 2008), τις "διαταραγμένες συμπεριφορές" (Fava & Strauss, 2010), την απάθεια, την κατάθλιψη (Van Weert et al. 2005) και τον αυτοτραυματισμό (Moore & Henry, 2002). Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου έγκειται κυρίως στο γεγονός ότι:

Η φυσική αντίληψη αποκτά μεγαλύτερη σημασία από ότι η λεκτική κατανόηση

Στη ΣΠΕΕ το Πολυαισθητηριακό Δωμάτιο – ή «Μαγικό Δωμάτιο», όπως το λένε χαρακτηριστικά τα παιδιά – παρέχει ένα ιδανικό θεραπευτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο τα παιδιά, οι έφηβοι αλλά και οι ενήλικες βιώνουν έναν διαφορετικό κόσμο ερεθισμάτων που απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις τους (το δωμάτιο Snoezelen αποτελείται από υλικά που ερεθίζουν την όραση, την ακοή, την αφή και την κίνηση).

Στο νερό (μέσα στον διάφανο υδροσωλήνα με τις φυσαλίδες), στους καθρέφτες, στις δεσμίδες φωτός, στην πισίνα με τα μπαλάκια, στους τοίχους, στο ταβάνι με τον έναστρο ουρανό, στο χαλί με τις οπτικές ίνες και στο δάπεδο, τα χρώματα εναλλάσσονται από το βαθύ μπλε του ωκεανού έως το ήρεμο πράσινο του δάσους και προσφέρουν έναν μαγικό κόσμο με χρώματα και ήχους (υπάρχει μουσική αλλά χρησιμοποιούνται και διάφοροι ήχοι π.χ. από τη φύση ή την πόλη κλπ).

Οι συνεδρίες μέσα στο δωμάτιο πραγματοποιούνται από όλες τις ειδικότητες σαν μια επιπλέον παρέμβαση στο πρόγραμμα κάθε θεραπευτή. Ανάλογα με το στόχο του θεραπευτή το παιδί ηρεμεί και χαλαρώνει ή διεγείρει τη φαντασία του και τις αισθήσεις του, ενώ το ίδιο είναι σε θέση να ελέγχει αυτό το περιβάλλον και να διαλέγει το θέμα του δωματίου από την ασύρματη κονσόλα που του δίνεται.

Νέα "GO" Υπηρεσία
Οδόραμα
Προτεινόμενα
Λογοπαίζουμε, Λογοθεραπεία Δημήτρης Οικονόμου-Ψυχίατρος Δερματολόγος στη Νέα Σμύρνη Διαιτολόγος Νέα Σμύρνη Αποφράξεις Αποχετεύσεων Νέα Σμύρνη Γραμμικό-Ελεύθερο Σχέδιο Ψυχολογική Υποστήριξη-Συμβουλευτική Λογοθεραπεία-Εργοθεραπεία Λογοθεραπεία- Εργοθεραπεία-Ψυχοθεραπεία Κουντουράκη Έφη-Ψυχοθεραπεύτρια Σχολή Χορού Αντιμετώπιση Δυσκολιών Ανάπτυξης Ψυχίατρος-Ψυχίατροι Ξένες Γλώσσες Κουρτίνα-ΥΦάσματα Εργαστήριο Αρχιτεκτονικού Σχεδίου Φυσικοθεραπευτής