Λίγα Λόγια

Το ιατρείο Ψυχοθεραπείας - Συμβουλευτικής - Ομαδικής Ανάλυσης, ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2010 από τον Δημήτρη Οικονόμου Ψυχίατρο - Ψυχοθεραπευτή με σκοπό την παροχή Ψυχιατρικών, Ψυχοθεραπευτικών και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στους πολίτες της Νέας Σμύρνης αλλά και της Αττικής γενικότερα.

Σύντομο Βιογραφικό:

Ο Δημήτρης Οικονόμου απέκτησε το τίτλο του ψυχιάτρου το 2010. Ειδικεύθηκε στη Νευρολογία και στη Ψυχιατρική στη Πολυκλινική Αθηνών και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Συνεχίζει την εκπαίδευση του στη Ψυχοθεραπεία (εδώ και 7 χρόνια) και έχει συμμετοχή σε πλήθος Μεταπτυχιακών και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων, στο πεδίο της Ψυχοθεραπείας και Ψυχιατρικής, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Αναλυτικά

Ψυχίατρος
Ψυχίατρος είναι ο ιατρός που ειδικεύεται στη θεραπεία των Ψυχικών Ασθενειών. Δηλαδή, είναι ένας ιατρός που έχει πτυχίο πρώτα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου (6 χρόνια) και στη συνέχεια έχει ειδικευτεί (για άλλα 5 χρόνια) στη Ψυχιατρική.

Ψυχιατρικά Φάρμακα
Τα ψυχιατρικά φάρμακα είναι εργαλεία δουλειάς για κάθε ψυχίατρο.

Ψυχοθεραπεία
Βασίζεται στη λεκτική επικοινωνία ανάμεσα στον ασθενή και τον ιατρό, και στη σχέση μεταξύ τους και αποσκοπεί στο να βοηθήσει τον ασθενή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του, να προσαρμοστεί στη ζωή, να ανακουφιστεί από τα δυσάρεστα Ψυχολογικά Συμπτώματα του, η/και να συμβάλλει στη κοινωνική του επανένταξη, επιτρέποντας του να ζήσει μια όσο το δυνατόν πιο ικανοποιητική ζωή.

Συμβουλευτική
Περιλαμβάνει διάφορες μη - ειδικές θεραπευτικές παρεμβάσεις. Στόχος της είναι κυρίως η συναισθηματική κατανόηση και υποστήριξη του ασθενή, η παροχή πληροφοριών, και η επίλυση προβλημάτων. Η γνησιότητα της σχέσης ιατρού - ασθενούς είναι το κύριο συστατικό της θεραπευτικής προσέγγισης.

Ομαδική Ανάλυση
Η Ομαδική Ψυχοθεραπεία είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας όπου η έμφαση δίδεται στις σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στα άτομα της ομάδας, τα οποία μοιράζονται τα προβλήματα τους. Οι ομάδες (γύρω στα 12 άτομα) συναντώνται μια φορά την εβδομάδα.

Ψυχανάλυση
Είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας που θεμελίωσε ο Sigmund Freud. Αποτελεί μια από τις συνταρακτικότερες νοητικές συλλήψεις του ανθρώπινου είδους & συνίσταται αφενός μεν σε μια πλήρη θεωρία κατανόησης της λειτουργίας του ανθρώπινου ψυχισμού & αφετέρου σε μια αποτελεσματική ψυχοθεραπευτική τεχνική.

Νέα "GO" Υπηρεσία
Οδόραμα
Προτεινόμενα
Ψυχίατρος Νέα Σμύρνη ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Δερματολόγος Νέα Σμύρνη Δημήτρης Οικονόμου-Ψυχίατρος Διαιτολόγος Νέα Σμύρνη Αποφράξεις Αποχετεύσεων Νέα Σμύρνη Γραμμικό-Ελεύθερο Σχέδιο Ψυχολογική Υποστήριξη-Συμβουλευτική Λογοθεραπεία-Εργοθεραπεία Σχολή Χορού Αντιμετώπιση Δυσκολιών Ανάπτυξης Ψυχίατρος-Ψυχίατροι Κουρτίνα-ΥΦάσματα Εργαστήριο Αρχιτεκτονικού Σχεδίου Φυσικοθεραπευτής Απεντομώσεις Απολυμάνσεις Νέα Σμύρνη